Villa Olive ligger på en plats där man odlat oliver och vin i århundraden. Idag är de gamla stallarna rivna för att ge plats för ett vackert poolområde och tillhörande terrass med utsikt över bergssluttningarna, den gamla borgen och dalen. Husets närmare metertjocka väggar ger en välbehövlig svalka på varma sommardagar och bevarar eldens värme under vinterkvällarna, även om det ofta är upp mot 20 grader varmt på dagarna även i januari. Huset har många rum. I det före detta garaget iordningställs ett vackert uterum med utsikt över det hundraåriga olivträdet som ståtar på gårdsplanen. På första våningen finns det pittoreska köket med en generös eldstad och en pizzaugn som eldas med ved. Köket har även en modern gasspis av restaurangsnitt. Från köket tar semiantika glasdörrar dig ut till poolområdet och en av terrasserna med hänförande utsikt. På första våningen finns även ett badrum med dusch, ett utrymme som kan användas för till exempel tvättstuga och husets generösa cantina som med sin sköna svalka är perfekt för att förvarar den egen producerade olivoljan och andra delikatesser. På denna våning finns även den härliga matsalen och vardagsrummet med stenväggar och en stor öppenspis.

En marmortrappa tar dig upp till andra våningen och här finns flera sovrum. Ett stort masterbedroom med utsikt över bergen och dalen. Genom glasdörrar kommer man ut på den generösa terrassen. En halvtrappa upp ligger husets större badrum med badkar och härlig ljus genom fönstret mot olivodlingen. Här finns även en gästsvit med två rum som kan husera en familj. Huset har totalt 3-5 rum som kan användas som sovrum förutom tredje våningens två stora rum med snedtak som kan inredas till sovrum eller vad man önskar. Huset har även ett rum med ingång utifrån som använts som stall men som nu är förråd.

Bakom huset breder olivodlingarna ut sig och här finns husets egen olivlund som klättrar upp till den medeltida stadskärnan. Här finns ett trettiotal olivträd som förser ägaren med något av världens bästa olivolja. Huset har även flera fruktträd som citron, apelsin, aprikos, sharon och äpple. Vissa nysatta andra äldre. Pergolan på terrassen på andra våningen har en vinstock som växer för att skapa skugga och producera vindruvor att äta. För den som vill kan man plantera en mindre vingård i sluttningen bakom huset. Huset ligger på en klippa utan någon insyn men ändå i byn omgiven av de vänligaste grannarna som inte sällan bjuder på både kaffe och en och annan lunch. Vill man ha mer avskildhet så respekteras det. Totalt har huset 10-11 rum om man räknar alla även på tredje våningen och det före detta stallet. Allt sammanbundet med ett trapphus. Här bor man i sitt eget hus mitt i det verkliga Italien som en del i den uråldriga byn. Glöm inte att du är gäst i dessa människors vackra vardag som också kan bli din på deltid eller heltid.

Brukar man inte huset hela året finns det stora möjligheter att hyra ut det korta eller längre perioder.

FAKTA:
Yta: Ca 220 kvadratmeter

Terrass med pool

Egen olivlund med ca 30 träd för produktion av egen olja och oliver. Huset och odlingen har en fantastisk utsikt över bergen och dalen.

Vid huset finns frukträd som apelsin, citron, vindruvor, äpple, aprikos och sharon m.m.

Samtliga bilder är byggbilder, huset beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2024.

Pris: På förfrågan

För frågor och intresseanmälan kontakta Hus i Italien på info@husiitalien.se

Bilder på huset

Se fler bilder från huset…

Kontakta oss

Kontakta vårt kontor om ni vill veta mer om våra hus, se planritningar och fler bilder…

Om Posta Fibreno

Söder om Rom, på en kulle vid foten av Apenninernas sydvästra sluttningar, ligger den lilla byn Posta Fibreno. Dess sjö med kristallklart källvatten och ett myllrande fågel- och djurliv är en av de mest förtrollande och orörda oaserna i centrala Italien.

Den romerske statsmannen och poeten Cicero utryckte sin kärlek till Posta Fibreno redan för 2000-år sedan. Han älskade friskheten i området och dess bekvämligheter. Han utryckte förtjust sin förundran över områdes skönhet som han inte kunde få nog av. Den vackra medeltida platsen med sin bebyggelse på bergskrönet intill sjön åt ett håll och den förunderligt vackra dalen Valle de Comino med den medeltida borgen i Cavalvi åt den andra. Allt omgivet av bergskedjan Apenninerna med toppar på upp till 3000 meter, vilket gör platsen magisk. Glöm inte att vi befinner oss endast en dryg timme från Rom med några av världens främsta sevärdheter. En kort biltur på cirka 45 minuter från Medelhavet och lika långt från alpina skidanläggningar. En och en halv timme bort ligger Adriatiska havet. En dryg timme söderut ligger Neapel och den fantastiska ruinstaden Pompeji för att inte tala om den vackra övärlden med legendariska Capri och Amalfikusten. Allt på avstånd för en härlig dagsutflykt. Men varför åka bort när allt du behöver finns i Posta Fibreno med omgivningar? Medeltida borgar, naturreservat med ett spännande djurliv, herdar som vallar sina får i dalen, vingårdar och olivlundar så långt ögat når. Vill man bada rekommenderar vi någon av de kristallklara bergssjöarna vilka ger svalka under varma sommardagar.

Detta är kanske världens främsta plats när det kommer till naturens skönhet, vackra städer och sevärdheter i absoluta världsklass. Var kan man uppleva allt detta och äga en fastighet för ett så överkomligt pris?